Kapitalizam nepoznati ideal su neodoljivi a neosporivi eseji Ayn Rand. Najjačeg i najnedvosmislenijeg zagovornika slobode a najosporivanijeg američkog pisca dvadesetog vijeka. U prevodu Damira Ovčine i izdanju Impruve.

Najčitaniji a najnepoznatiji američki pisac na bosanskom

Nema rješenja bez shvatanja ni razumijevanja bez čitanja. U okeanima zbunjujućih, raspamećujućih, dosadnih i lažnih knjiga, teško je naći prave. Ovo je takva knjiga.
U člancima o politici, pravima i mogućnostima, vlasti, ratu, o Americi šezdesetih kao da su o nama danas, Ayn Rand, američka autorica ruskog porijekla a svjetskog vanvremenskog dometa piše okrepljujuće. Ogledi kao pohvale prodornosti i spasonosnosti pameti i smjelosti.

Raščuvena sa svog romana Atlas Shrugged iz pedeset sedme, i čitana i osporavana kao niko, podcjenjivana i zaobilažena da je ovdje nepoznata, Rand, pisac i filozof u najljepšem i najljudskijem smislu, vraća čovjeka sebi. Vjeri u vlastite sposobnosti. Neusporediva i nadahnjujuća. Slobodoljubiva. Ayn Rand.

Narudžbe Kapitalizma na iOva adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.